TRForumlari.com

Geri git   TRForumlari.com > Genel Kültür ve Sanat Forumu > Yemek Tarifleri > Etli Yemek Tarifleri

Şeftali Kebabı Tarifi

 
Besra
TRForumlari.com
 
 
Üye No:
Konular: n/a
Alınan Beğeniler:
Beğendikleri:
@Besra
Durumu:  

Şeftali Kebabı Tarifi

Şeftali Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

300 gr yağsız kıyma
Gömlek Yağı
1 adet soğan
4-5 dal maydanoz
2-3 yemek kaşığı galeta unu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Şeftali Kebabı Nasıl Yapılır?

Soğanı rendeleyin. Fazla suyunu sıkarak bir kaba alın.
Maydanozu ince ince doğrayın ve soğanın yanına ekleyin.
Galeta unu ve baharatları ilave edin.
Kıyma ile birlikte yoğurun.
Yıkanan ve temizlenen gömlek yağından parçaları tezgaha serin.
Köfteleri porsiyonladıktan sonra gömlek yağının içerisine sarın.
Izgarada ya da şişte pişirin. Afiyet olsun.

Şeftali Kebabının Püf Noktaları Nelerdir?

Eğer şişte ya da ızgara da pişirmek istemezseniz ocakta tencerede ya da fırında pişirebilirsiniz.
Yanında salata ya da pilavla servis edebilirsiniz.
Kıymayı kuzu ve dana karışık kullanabilirsiniz.

Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç  Cevapla
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

(View-All Konuyu okumuş üyeler : 0
Konuyu görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunamadı.
Seçenekler