Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 47 Nefis Tarif
Her gün 'Bugün ne pişirsem, ne yemek yapsam?' diye düşünüp duranlar için birbirinden lezzetli tariflerimizi derledik. İşte, akşama ne yapsam derdine çare olacak 47 farklı tarif:
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 47 Nefis Tarif
Her gün evde yemek yapıyor olmanın en zor yönlerinden biri 'Bugün ne pişirsem' sorusudur. Özellikle işten yorgun argın gelip yemek yapanlar, kahvaltıdan sonra akşam yemeğine ne yapacağını düşünenler, her gün farklı bir tarif hazırlamak isteyenler için günün yemeği olacak en lezzetli tarifleri derledik. Bugün ne pişirsem, ne yemek yapsam diyenler için, pratik ve lezzetli tariflerimizle mutfağınıza konuk oluyoruz. Listemizden kırmızı etten deniz ürünlerine, çorbalardan zeytinyağlılara kadar birçok tarife ulaşabilirsiniz.
İşte, denenmiş, pratik ve nefis 47 tarif:
Et Yemekleri
1Ali Nazik
ali nazik
Gaziantep mutfağı ile özdeşleşen Ali Nazik kebabı, patlıcan ve kıyma ile hazırlanan bir yemektir. Ali Naziğe geçmeden önce, hafif bir çorba içeren midenizi yumuşatabilirsiniz. Ortalama 30 dakikada hazırlanan Ali Nazik kebabını, yoğurtla veya ayranla birlikte servis edebilirsiniz.
2Kuzu Mutancana
kuzu mutancana
Kuzu eti, badem, kuru üzüm, kuru kayısı ve kuru incir ile hazırlanan mutancana, Osmanlı'dan miras kalan yemeklerden biridir. Günün yemeği arayanlar için protein bakımından zengin olan nefis kuzu mutancanayı öneriyoruz.
3Kadınbudu Köfte
kadınbudu köfte
Köftenin Türk mutfağındaki yeri bir farklıdır. Klasik köfte yerine pirinç, kıyma ve galeta unu ile hazırlanan kadınbudu köftesi, Balkan ülkelerinde de sevilmektedir. Özellikle Trakya'da sık sık tüketilir. Kadınbudu köfteyi biber yoğurtlaması veya patates püresi ile birlikte sunabilirsiniz.
4Mantar Kebabı
mantar kebabı
Mantar ve köfteyi hiç birlikte denediniz mi? Eğer cevabınız hayırsa, nefis mantar kebabı tarifine mutlaka göz atın. Domatesli sos eşliğinde sunulan mantar kebabını, fırında pişirerek servis edebilirsiniz. Mantar kebabını, bol garnitürlü pirinç pilavıyla birlikte sunabilirsiniz.
5Klasik Güveç
klasik güveç
Kuzu kol eti, patates, domates ve soğan ile hazırlanan etli güveç, ismini pişirildiği kaptan alır. Genellikle tırnak pide ve pirinç pilavı ile birlikte sunulur. Fırında 1 buçuk - 2 saat pişirildikten sonra sıcak sıcak servis edilir.
6Ev Yapımı İskender
iskender
Bursa'nın en sevilen lezzetlerinden biri olan iskenderi, evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Dana tranç etinden yapılan bu yemeği, domates sosu, tereyağı ve yoğurtla birlikte sunarak restoranlardakini aratmayacak şekilde hazırlayabilirsiniz.
7Fırında Hindi Dolması
fırında hindi dolması
Ülkemizde en çok yılbaşı sofralarında kendine yer bulan hindi dolmasını, kalabalık sofralar için de hazırlayabilirsiniz. İç harcı ciğerli pilav ile doldurulan hindi dolmasının pişirme süresi uzun olduğu için, yemek yapımına öğlen saatlerinde başlamanız önerilir.
8Kıymalı Karnabahar
kıymalı karnabahar
'Akşama ne yemek yapsam?' diyenler için bir diğer önerimiz, nefis mi nefis kıymalı karnabahar yemeğidir. Karnabahar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakan bu yemek, haydari ve benzeri mezelerle sunulabilir.
9Arap Kebabı
arap kebabı
Kıyma, domates ve sarımsakla hazırlanan Arap kebabı, Hatay mutfağının sevilen yemeklerinden biridir. Yağda kavrulan Arap kebabını, ince dilimlenmiş kibrit patates eşliğinde sunabilir, sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.
10Çöp Şiş
çöp şiş
Bonfile ve kuyruk yağı ile hazırlanan çöp şiş, İzmir yöresi ile özdeşleşmiştir. İnce dilimler halinde sunulan çöp şişi, ev yapımı lavaş, pilav ve patates kızartması ile birlikte sunabilirsiniz.
Diyet Yemekleri
11Zeytinyağlı Portakallı Çanak Kereviz
zeytinyağlı portakallı kereviz
Vejetaryen ve diyet menülerine uygun olarak hazırlanan zeytinyağlı portakallı çanak kereviz, sebzelerin bir araya getirilmesiyle hazırlanır. Yapımında kullanılan portakal ve limon, kerevize aromatik tat verir. Günün yemeği olarak hafif bir tarif arıyorsanız, zeytinyağlı çanak kerevizleri mutlaka deneyin.
12Glutensiz Bal Kabaklı Makarna
balkabaklı makarna
Bal kabağı, parmesan ve isteğe göre nohut ile hazırlanan bu yemek, gluten içermez. İsteğe göre maydanozla zenginleştirilebilir. Özellikle glutensiz beslenmek isteyenlerin favorilerinden biridir.
13Fırında Patates Dolması
fırında patates dolması
İç harcı kıyma ile doldurulan patates dolması, hafifliği ile çok sevilen yemeklerden biridir. Patates dolmasını cacık veya ayran ile tamamlayabilirsiniz.
14Etli Barbunya
etli barbunya
Barbunya, özellikle doyurucu bir yemek hazırlamak isteyenlerin favorisidir. Uzun süre tok tuttuğu için, diyet listelerinde de tercih edilir. Barbunya yemeğini, şehriyeli pilav ile birlikte sunabilirsiniz.
15Isırgan Otu Yemeği
ısırgan otu yemeği
Özellikle Karadeniz mutfağında tüketilen ısırgan otu yemeği, çorbaya benzeyen bir kıvama sahiptir. Yalnızca 5 malzemeden oluşan bu yemeğin 100 gramı, 60 kaloridir. Isırgan yemeği tek başına yeterli gelmediyse, tavuk yemekleriyle birlikte menü oluşturabilirsiniz.
16Kabak Bastı
kabak bastı
Diyet listelerinin en sevilen sebzesi olan kabağı, günün yemeği için sofralarımıza konuk ediyoruz. Kabak, domates ve dereotu ile hazırlanan bu yemek, düşük kalorilidir. Kabak bastıya geçmeden önce, yayla çorbası ile midenizi yumuşatabilirsiniz.
17Pazı Yemeği
pazı yemeği
Günün menüsünde zeytinyağlılara yer vermek isteyenler için, yalnızca 30 dakikada hazırlanan pazı yemeği tarifini öneriyoruz. Pazı yemeğinin porsiyonu, yaklaşık 60 kaloridir.
18Tepside Kabak Mücver
tepside kabak mücver
Yumurta, taze soğan ve kabak ile hazırlanan mücver, kızartma usulüyle pişirildiğinde yağlı ve kalorili olur. Ancak hazırladığınız mücveri fırında pişirerek kalori değerini düşürebilir ve lezzetini artırabilirsiniz. Tepside kabak mücverin yanına süzme yoğurt eklemeyi unutmayın.
19Yeşil Mercimek Yemeği
yeşil mercimek yemeği
Bugünü demir bakımından zengin bir yemeğe ayırmak istiyorsanız, yeşil mercimek yemeği sizin için ideal bir seçim olacaktır. Mercimek yemeğini, bol sumaklı soğan salatası eşliğinde sunabilirsiniz.
20Zeytinyağlı Türlü
zeytinyağlı türlü
Patlıcan, kabak, patates ve domates gibi sebzelerle hazırlanan türlü, hafif bir menü oluşturmanızı sağlar. Özellikle yaz aylarında tercih edilir. Porsiyonu 140 kalori olan zeytinyağlı türlüyü, bulgur pilavı eşliğinde sunabilirsiniz.
Dünya Mutfaklarından Tarifler
21Acılı Tteokbokki
acılı tteokbokki
'Bugün ne pişirsem?' sorusuna farklı cevaplar almak isteyenler için, rotamızı Kore mutfağına çeviriyoruz. Sebze ve soslarla hazırlanan bu yemeği, katı yumurta ekleyerek servis edebilirsiniz.
22Aussie Pie
aussie pie
Sofralarında her daim şık sunumlara yer vermek isteyenler için, Avustralya ve Yeni Zelanda mutfağıyla özdeşleşen aussie pie tarifini öneriyoruz. İç harcında kestane mantarı ve dana bonfile kullanılan bu yemek, küçük porsiyonlar halinde sunulur.
23Bibimbap
bibimbap
Kıyma, yumurta, pirinç ve havuç ile hazırlanan bibimbap, Uzak Doğu mutfağının gözde tariflerinden biridir. Ortalama 35 dakikada hazırlanır. Sos eşliğinde servis edilebilir.
24İrlanda Yahnisi
irlanda yahnisi
Farklı kültürlerin yemeklerini kendi mutfaklarında denemek isteyenler için, İrlanda mutfağından nefis bir yahni tarifimiz var. Irısh beef olarak da bilinen İrlanda yahnisini, patates, havuç ve soğanla zenginleştirmeyi unutmayın.
25Bulgogi
bulgogi
Dana eti, sarımsak ve armut ile hazırlanan bulgogi, Kore ile özdeşleşmiştir. Hazırlanan yemek susam ve yeşil soğan ile birlikte sunulur. Bulgogi yemeğinin yanında pirinç pilavı tercih edilebilir.
26Steak Tartar
steak tartar
'Akşama ne pişirsem?' diyenler için sunduğumuz önerilerden biri de, steak tartardır. Fransız mutfağıyla özdeşleşen bu yemek, pişirilmeden servis edilir. Steak tartarı acılı ezme ile sunarak daha lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz.
27Kıymalı Lazanya
kıymalı lazanya
'Eti pişirmeden yiyemem.' diyenler için bu kez İtalyan mutfağına yöneliyoruz. İtalya'dan tüm dünyaya yayılan lazanyayı, beşamel sosla zenginleştirmeyi unutmayın.
28Mandu
mandu
Kore mantısı olarak da bilinen mandu, kıyma, pırasa ve tofulu harç ile hazırlanır. İsteğe göre yoğurt eşliğinde sunulabilir. Ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
29Kimbap
kimbap
Kimbap, sushiye doyamayanların favorisi olacak tariflerden biridir. İsteğe göre iç harcında kimchi de kullanılabilir. Kimbapın yanında soya sosu da sunulabilir.
30Taco
taco
Dünya mutfağı önerilerimizin sonunda Meksika mutfağına konuk oluyoruz. İç harcında isteğe göre tavuk veya kıyma kullanılan taco, acı biber sosu ile zenginleştirilir.
Balık Yemekleri
31Tereyağlı Sarımsaklı Karides Güveç
tereyağlı karides güveç
Deniz mahsulleri sevenleri böyle alalım. Ana malzemeleri karides, tereyağı, kaşar peyniri ve sarımsak olan karides güveç tarifi ile siz de sofralarınızı ziyafete dönüştürebilirsiniz.
32Hamsi Buğulama
hamsi buğulama
Daha klasik ve bilindik yemekleri seviyorsanız, Karadeniz usulü meşhur hamsi buğulama tarifini deneyebilirsiniz. 30 dakikada hazırlanan hamsi buğulamayı, limon, soğan ve domates dilimleri ile birlikte pişirmeyi unutmayın.
33Levrek Ceviche
levrek ceviche
Peru mutfağının milli yemeği olarak bilinen ceviche, deniz ürünlerinin portakal, limon gibi aromatik soslarla pişirilmesiyle hazırlanır. Levreği, sosla marine edip dinlendirdikten sonra sebzeler eşliğinde sunabilirsiniz.
34Fırında Somon
fırında somon
Zeytinyağı ve limon suyu ile marine edilen somonu, fırında pişirdikten sonra, cherry domates salatası veya semizotu salatası ile birlikte sunarak nefis bir menü oluşturabilirsiniz.
35Fırında Limonlu ve Nar Ekşili Mezgit
nar ekşili mezgit
Ortalama 30 dakikada hazırlanan bu yemek, limon ve nar ekşisi sosu ile zenginleştirilir. Mezgitin lezzetli olduğu aylarda tercih edilmelidir. Fırında bebek patates veya roka salatası ile birlikte servis edebilirsiniz.
36Fish and Chips
fish and chips
İlk kez İngiliz mutfağında hazırlanan bu yemeğin yapımında mezgit fileto kullanılır. Fish and chips, patates kızartması ve tartar sos eşliğinde sunulur.
37Kalamar Dolması
kalamar dolması
Deniz ürünlerinden farklı tatlar denemek isteyenler için, kalamar dolmasını öneriyoruz. Kalamar, karides ve levrek ile hazırlanan bu dolmayı, limon suyu ile marine etmeyi unutmayın.
38Levrek Buğulama
levrek buğulama
Mantar, maydanoz ve domates ile hazırlanan levrek buğulama, ezme veya humus ile birlikte servis edilir. Özellikle kalabalık sofralarda yanında birkaç çeşit meze olması önerilir.
39Taratorlu Tekir Tava
tekir tava
Ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz'de görülen tekir, kızartma usulüyle pişirilir. Tarator sos ile zenginleştirilen bu yemek, ezme salata eşliğinde sunulur. Ortalama 20 dakikada hazırlanır.
40Uskumru Dolması
uskumru dolması
İç harcında pirinç, kuş üzümü ve çam fıstığı kullanılan uskumru dolması, galeta ununa batırıldıktan sonra kızartılarak servis edilir. Soğan salatası ve peynirli patlıcan ile birlikte sunulabilir.
Makarna ve Pilav Tarifleri
41Parmesan Peynirli Mantarlı Makarna
parmesan peynirli makarna
Kısa sürede hazırlanması ve zahmet istememesiyle bilinen makarnayı, bu kez farklı bir şekilde hazırlamaya ne dersiniz? Parmesan ve mantar ile zenginleştirilen makarnayı, yalnızca 25 dakikada hazırlayabilir, sofraların baş köşesine yerleştirebilirsiniz.
42Tavuklu Saray Pilavı
tavuklu saray pilavı
Pilav, ana yemeklerin en lezzetli eşlikçilerinden biridir. Bu kez pilavı tavuk, badem, üzüm ve havuç ile bir araya getirerek günün yemeği sunuyoruz.
43Harem Güveci
harem güveci
İsminden anlaşılacağı üzere Osmanlı'dan miras kalan harem güveci, dana eti, şehriye ve beşamel sos ile hazırlanır. İsteğe göre küçük veya büyük güveç kaplarında sunulabilir.
44Gigi Hidid Makarnası
gigi hadid makarnası
Parmesan peyniri, domates salçası ve krema ile hazırlanan bu makarna, sosyal medyada popüler olmuştur. Makarnaya geçmeden önce hafif bir çorba içebilirsiniz.
45Firik Pilavı
firik pilavı
Orta Anadolu ve Arap mutfağında sık sık tüketilen firik pilavı, bulgur, firik ve nohut ile hazırlanır. Favayla birlikte sunulabilir. Porsiyonu ortalama 345 kaloridir.
46Kıymalı Makarna
kıymalı makarna
Sade spagetti ve kıyma ile hazırlanan bu makarna, kısa sürede hazırlandığı için özellikle çalışanlar için idealdir. Yanına tamamlayıcı bir lezzet arıyorsanız, patlıcan kızartması veya karnabahar yapabilirsiniz.
47Mac and Cheese
mac and cheese
Yapımında 5 farklı peynir kullanılan mac and cheese, son yıllarda popüler olmaya başlayan makarna tariflerinden biridir. Fırında pişirildikten sonra servis edilir. İsteğe göre yanında salata da hazırlayabilirsiniz.